e
sv

3B yazıcı ile cheesecake yaptılar

Elde edilen pek çok farklı mühendislik başarısı ile üç boyutlu (3D) baskı ölçüm değerini ölçtüğünü kanıtlamış durumda. Ve şimdi bu teknoloji, şimdiye kadarki en başarılı başarıyı elde etti: Çizkek.

Bilim insanları, “dijital pişirme”Verdikleri çözümlerin, insan örgülerine göre birçok avantaj olduğunu söylüyor. Sadece söylemekle de kalmıyorlar; çok etkileşimli kekleri nasıl başarılı bir şekilde oluşturabileceğini gösteriyorlar.

Columbia Üniversitesi ve Pace Üniversitesi’ndeki makine mühendisleri, bir dizi farklı cheesecake oluşturmak için yedi temel yapımı içeren özel yapım bir 3D yazıcı kullandılar. Bu yedi temel karıştırma graham kraker, fıstık ezmesi, Nutella, muz püresi, çilek reçeli, vişne dalmaları ve kremadan oluşuyordu. Bu ürünlere başka bir fütüristik dokunuş ekleyen bir şekilde, kekler daha sonra yüksek hassasiyetli lazerlerle pişirildi.

3D yazıcı teknolojisinin çok yönlü bir kek yapmak için kullanılabileceğini gösteren sonuçları, graham krakerlerinin her katman için en iyi temeli oluşturucu, fıstık ezmesi ve Nutella’nın ise muz ve reçel gibi yumuşak malzemeleri içeren havuzlar oluşturmak için geçirilen katmanlar olarak kullanılmasının en iyi seçenek olduğunu gösterdi .

Kek paketleri için malzemeler süper yüksek hassasiyetle ısıtan lazerler sıcaklığında. Araştırmacılar, bu teknoloji çiğ bir alevle bir crème brûlée’yi sevmeya benziyor, ancak milimetre sınırlarında kontrol düzenleyen bir teknik olarak tanımlıyorlar.

Dijital pişirme baskısının, kısıtlamaların besin ve kalori ayarlarını hassas bir şekilde kalibre etmeye olanak tanıması da vurgulanıyor.

Pace Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden çalışma yazarı Profesör Christen Cooper yaptığını, “İşlenmiş gıdaların düşük besin değeriyle ilgili çok büyük bir sorunumuz var” dedi ve devam etti: “3D gıda baskısı, yine de işlenmiş gıdaları ortaya çıkaracak olsa da, belki de bazı insanlar için umut ışığı olacak şekilde bir beslenmenin daha iyi kontrol edilmesi ve uyarlanması – kişiselleştirilmiş beslenme olacaktır. Yalnızca ABD’de milyonları aşan sayıda olan hastaların göreceği püre haline getirilmiş dokulu hale getirmeyle gerçek gerçekleştirmenin şekillerini taklit ederek, ayrıca yutma bozukluğu olanlar için yiyecekleri daha çekici hale getirmekte yararlı olabilir.

Bu dijital yöntemin sağlanması gereği insan müdahalesi gerektirmemesinden dolayı hastalık bulaşma risklerini de azaltacağını, ayrıca gıda üretimini daha sürdürülebilir hale getirmek için 3D baskının kullanılmasını bile geliştirmeye devam ediyorlar.

3 boyutlu keklerin yakın seri üretime girmeyeceği henüz belli değil. Ancak 3D baskının gıda üretiminin geleceğinde önemli bir rol oynaması giderek daha olası görünüyor.

Çalışma Nature dergisi npj Science of Food’da yayınlandı.

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.